Nowe yoyo ....i pełno nowe wątpliwości...
-
- Nowicjusz
- Zestaw: Starter
- Macham od: 01 sty 2016
Nowe yoyo ....i pełno nowe wątpliwości...
Witajcie po miesiącu machania na starterze i opanowania podstawowych najprostszych tricków wpadłem na pomysł nowego yoyo. Wybór padł na replay pro.... Przyszedłem do domu, córce dałem "na zawsze" startera ... i załamałem się.... Wiem, że moja wina bo chyba nie doczytałem co i jak, ale teraz nie umiem już nic... Nie mówię o samym bindzie, który na starterze robię perfekcyjnie, a tu musiałem uczyć się od nowa, ale w zasadzie na nieresponsywnym nie wychodzą mi moje sztandarowe (wiem wielkie słowo) tricki które na responsywnym wychodziły. Dlaczego nikt mi nie powiedział, że powinienem kupić nowe, ale responsywne yoyo???? I co teraz, jak odnaleźć radość z yoyo? Serio pytam i dodatkow jeszcze dla upewnienia czyli rozumiem, że prawdziwy mistrz macha i responsywnym i nieresponsywnym, tak?
- admin
- Administrator
- Zestaw: Yoyoempire Rainfly
- Kolekcja: Yoyofactory: Velocity, Popstar, Supernova, Replay Pro, Too HOT,
C3yoyodesign: HeartBeat, Speedaholic,
Vosun: 6s Aethyr, V7 Duang
Yoyoempire Rainfly, Recess Weekend, Nolimit Vinci, CLYW Bear vs Man II, YYJ Classic, YYR Diffusion II, Magic Yoyo M002 April, One Drop Prescription - Macham od: 20 lip 2013
- Kontaktowanie:
Re: Nowe yoyo ....i pełno nowe wątpliwości...
Yoyo responsywne jest tylko na start dla początkujących, oraz są specjalne modele do loopingu (kategoria 2a)
https://www.youtube.com/watch?v=7cWIbmCFYag
Zatem jeżeli nie chcesz się bawić w 2a, to yoyo responsywne nie jest Ci kompletnie potrzebne. W Polsce mało kto się w to bawi, zdecydowana większość ogarnia kategorię 1a, a tam yoyo responsywne wręcz przeszkadza..no nie nadaje się. Cierpliwości, wszystko ogarniesz. Kwestia kilku dni, żeby się przyzwyczaić.
2: bo nie powinieneś a wręcz przeciwnie. Po za tym mało co jest responsywne oprócz starterów. Do DV888 np dają wąskie łożysko, ale zdecydowanie i mocno odradzam takie rozwiązania. Prawdziwa frajda i "profeska" jest na nieresponsywnych. Nikt na zawodach na responsywnym nie macha, bo się najzwyczajniej nie da zrobić większości tricków
No i na koniec, tutaj masz link do listy tricków, które ogarnia się na początku.
viewtopic.php?f=60&t=744
https://www.youtube.com/watch?v=7cWIbmCFYag
Zatem jeżeli nie chcesz się bawić w 2a, to yoyo responsywne nie jest Ci kompletnie potrzebne. W Polsce mało kto się w to bawi, zdecydowana większość ogarnia kategorię 1a, a tam yoyo responsywne wręcz przeszkadza..no nie nadaje się. Cierpliwości, wszystko ogarniesz. Kwestia kilku dni, żeby się przyzwyczaić.
Na starterze nie robi się binda w sumie, tylko yoyo niemalże samo wraca do ręki. To się kompletnie nie liczyNie mówię o samym bindzie, który na starterze robię perfekcyjnie
1: nie przypominam sobie, żebyś pytałDlaczego nikt mi nie powiedział, że powinienem kupić nowe, ale responsywne yoyo????
2: bo nie powinieneś a wręcz przeciwnie. Po za tym mało co jest responsywne oprócz starterów. Do DV888 np dają wąskie łożysko, ale zdecydowanie i mocno odradzam takie rozwiązania. Prawdziwa frajda i "profeska" jest na nieresponsywnych. Nikt na zawodach na responsywnym nie macha, bo się najzwyczajniej nie da zrobić większości tricków
No i na koniec, tutaj masz link do listy tricków, które ogarnia się na początku.
viewtopic.php?f=60&t=744
-
- Nowicjusz
bardzo dziękuję za odpowiedź, polepszyłeś mi humor
... i takie małe pytanko bo nie wiem, ale znalazłem stronę mistrzostw Polski i tam jest kategoria Ladder początkujący... i tam się robi na responsywnym? No bo jak zrobić forward pass czy Around The World? Dzięki za wyrozumiałość i cierpliwość na moje pytanie... No zwyczajnie nie wiem...

- admin
- Administrator
- Zestaw: Yoyoempire Rainfly
- Kolekcja: Yoyofactory: Velocity, Popstar, Supernova, Replay Pro, Too HOT,
C3yoyodesign: HeartBeat, Speedaholic,
Vosun: 6s Aethyr, V7 Duang
Yoyoempire Rainfly, Recess Weekend, Nolimit Vinci, CLYW Bear vs Man II, YYJ Classic, YYR Diffusion II, Magic Yoyo M002 April, One Drop Prescription - Macham od: 20 lip 2013
- Kontaktowanie:
Ladder dla początkujących faktycznie robi się na yoyo responsywnym, ale to jest dla naprawdę początkujących...taka zabawa raczej
szkoda na to czasu.
Moim zdaniem yoyo responsywne jest dla dzieciaków, które nie wiedzą, czy się im to spodoba i czy się nie zniechęcą, bo coś tam będzie za trudne. Jak się ma już powiedzmy 12 lat, to zastanawiam się, czy to responsywne w ogóle jest potrzebne. Szybko się załapie podstawy i trzeba kupować nowe yoyo a rodzice mogą krzywo patrzeć, że przecież dopiero kupili. Szkoda kasy.
Na zakończenie: spoko, masz prawo nie wiedzieć a po to jesteśmy, żeby pomóc. Pytaj śmiało

Moim zdaniem yoyo responsywne jest dla dzieciaków, które nie wiedzą, czy się im to spodoba i czy się nie zniechęcą, bo coś tam będzie za trudne. Jak się ma już powiedzmy 12 lat, to zastanawiam się, czy to responsywne w ogóle jest potrzebne. Szybko się załapie podstawy i trzeba kupować nowe yoyo a rodzice mogą krzywo patrzeć, że przecież dopiero kupili. Szkoda kasy.
Na zakończenie: spoko, masz prawo nie wiedzieć a po to jesteśmy, żeby pomóc. Pytaj śmiało
- Yakub
- Giermek
- Zestaw: Supernova
- Kolekcja: 1. Srebrna Supernova
2. Srebrno - fioletowa Supernova
3. Niebieski Protostar
4. Glow Die Nasty - Macham od: 01 paź 2015
Ale jak chcesz, żeby Replay był responsywny to zamień łożyska Startera i Replaya, bo to dzięki łożysku yoyo samo wraca do ręki. Córka i tak nie zauważy 

-
- Nowicjusz
.... jest prostszy sposób.... nasmarować łożysko złym smarem też staje się responsywny
....