YoYo mam od około miesiąca, więc zmieniałem tylko sznurki, padów nie ruszałem. Pierwszy raz rozkręciłem, kiedy firmowe łożysko zaczęło się blokować - do czyszczenia. Od tego momentu (czyli od paru dni), to już owszem, sporo. Czyszczenie, założenie łożyska, yoyo wraca, rozkręcenie, czyszczenie i tak w kółko. Później zmiana łożyska i przez jakieś dwa - trzy dni było bez problemu. Aż do dzisiaj.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Blokada yoya
- Gacek_CK
- Giermek
- Zestaw: MagicYoyo n12/ SPEC/ sznurek handmade
- Kolekcja: MYY n12, YYf Replay Pro, YYF One
- Macham od: 03 kwie 2017
Re: Blokada yoya
Dobra. Po kolejnej serii kąpieli w benzynie Spec zreanimowane. Chińskie ct nadal responsywne. Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł. Dzisiaj skończył mi się urlop, wiec yoyo wędrowało ze mną w teczce. I całkiem możliwe, że złapało tam trochę syfu. Chińczyk łaził że mną do pracy całkiem długo (cóż poradzę, że lepiej mi się myśli machając
), więc i tych syfów mógł złapać więcej - stąd problem z doczyszczeniem. Może się mylę, ale mam nadzieję, że diagnoza się potwierdzi.
I tu przy okazji nasuwa mi się pytanie - jak chronić yoyo w takich codziennych sytuacjach? Holder odpada, bo za bardzo odstaje spod marynarki
Mam taki woreczek, co przyszedł razem z n12. Wystarczy, czy może zastosować jeszcze coś innego?
P.S. Przepraszam za posty jeden pod drugim, ale dopiero teraz ogarnąłem edycję w tapatalku

I tu przy okazji nasuwa mi się pytanie - jak chronić yoyo w takich codziennych sytuacjach? Holder odpada, bo za bardzo odstaje spod marynarki

P.S. Przepraszam za posty jeden pod drugim, ale dopiero teraz ogarnąłem edycję w tapatalku

- admin
- Administrator
- Zestaw: Yoyoempire Rainfly
- Kolekcja: Yoyofactory: Velocity, Popstar, Supernova, Replay Pro, Too HOT,
C3yoyodesign: HeartBeat, Speedaholic,
Vosun: 6s Aethyr, V7 Duang
Yoyoempire Rainfly, Recess Weekend, Nolimit Vinci, CLYW Bear vs Man II, YYJ Classic, YYR Diffusion II, Magic Yoyo M002 April, One Drop Prescription - Macham od: 20 lip 2013
- Kontaktowanie:
Ja też noszę w takim właśnie woreczku i w miarę nic się nie dzieje. Zależy pewnie, kto co w torbie ogólnie nosi i jakiego rodzaju ma syf 
Prawdą jest też to, że czasem te chińskie łożyska są do bani. Ja bym nie czyścił aż tak często, nawet, jak się zrobi głośniejsze, to trochę bym na tym pomachał i sprawdził, czy przejdzie.

Prawdą jest też to, że czasem te chińskie łożyska są do bani. Ja bym nie czyścił aż tak często, nawet, jak się zrobi głośniejsze, to trochę bym na tym pomachał i sprawdził, czy przejdzie.
- Gacek_CK
- Giermek
- Zestaw: MagicYoyo n12/ SPEC/ sznurek handmade
- Kolekcja: MYY n12, YYf Replay Pro, YYF One
- Macham od: 03 kwie 2017
Hałas by mi nie przeszkadzał, gdyby do tego yoyo nie zrobiło się responsywne :/
Walczyłem z chińskim łożyskiem do 1:30 i jest chyba jeszcze gorzej, więc raczej nic już z niego nie będzie. Ale drugie zreanimowane, także nie jest źle
zostaje poczekać, czy problem nie wróci 
A Replay'a pewnie i tak kupię. Na wszelki wypadek
z tym, że może jeszcze nie dzisiaj 
Walczyłem z chińskim łożyskiem do 1:30 i jest chyba jeszcze gorzej, więc raczej nic już z niego nie będzie. Ale drugie zreanimowane, także nie jest źle

A Replay'a pewnie i tak kupię. Na wszelki wypadek